Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bobobobs_-_het_begin_van_de_grote_ontdekkingsreis
Boektitels: B > - 601 t/m 700

Titel: Bobobobs - Het begin van de grote ontdekkingsreis
Originele titel: -

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:
Deel van de: Bobobobs serie

Auteur:

Zwart, Henk & Nerida
Vertaling: Daele, Henri van
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): Standaard Uitgeverij, Antwerpen/Amsterdam (1986)
Redactie:
Druk: …e | Uitvoering:
Soort: Roman | Pagina's: 31
Genre: Fantasy - Jeugd

ISBN: 90-02-15141-1
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: Bobobobs - Vara (2 november 1990 / 1 oktober 1991 - 14 april 1992)
Kindernet (30 oktober 1994 - 20 december 1996)


Korte inhoudsopgave:
Ergens in de ruimte woont het kaboutervolk de Bobobobs. Nadat men een voor hen onbekende planeet heeft ontdekt in de Melkweg, wordt er een missie onder leiding van kapitein Bob Wouter op af gestuurd. Hij staat aan het hoofd van het ruimteschip de Zwerver. Aan boord van het ruimteschip, dat eruit ziet als een oud galjoen, bevindt zich een uiteenlopend gezelschap. De bemanning bestaat onder anderen uit de humeurige kok Frits, scheepsarts dokter Been met zijn verpleegster Mimi, de matrozen A.D. en Harry èn de tovenaar Cornelius. De overige reizigers zijn tante Agatha, Woutertje, de strenge Petronella, Pieter en de tweeling Ein en Stein.

thumb bobobobs2De Bobobobs beschikken over 'bobokrachten' waarmee ze voorwerpen kunnen verplaatsen, of op afstand contact met elkaar krijgen. Vooral wanneer ze samenwerken kunnen ze veel bereiken en dat is vaak hard nodig, want hun lange reis door het heelal is niet zonder gevaren. Niet gevaarlijk maar wel heel vriendelijk is Pluis, een paars wezentje met niet meer dan een hoofd en twee handen dat door de lucht zweeft. Hem komen de Bobobobs onderweg tegen en ze nemen hem op in hun groep. Deze Spaanse serie is gebaseerd op de stripalbums van de Henk en Nerida Zwart, waarvan “Het begin van de grote ontdekkingsreis “en “Schipbreuk op de kristallen planeet” de bekendste titels zijn.


bobobobs_-_het_begin_van_de_grote_ontdekkingsreis.txt · Laatst gewijzigd: 2019/11/20 21:37 door predikerEr zijn 4 bezoekers online