Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


boeken_van_de_zieners_de_-_eerste_boek_-_leerling_en_meester
Boektitels: B > - 601 t/m 700

Titel: Leerling en Meester
Originele titel: Assassin's apprentice (1995)

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:
Deel 1 van de De Boeken van de Zieners serie

Auteur:

Hobb, Robin
Vertaling: Erica Feberwee, Erica & Cuijpers, Peter
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie: Howe, John
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): J. M. Meulenhoff bv, Amsterdam - *M Fantasy (1998)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering: Harde omslag + stofomslag
Soort: Roman | Pagina's: 352
Genre: Fantasy

ISBN: 90-290-5700-9
Opmerkingen:
Behoort algemeen gezien tot: Het Rijk van de Ouderlingen


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


Korte inhoudsopgave:
Sinds mensenheugenis wordt het koninkrijk van de Zes Hertogdommen bestuurd door het koningsgeslacht der Zieners, tin nieuwkomer aan het hof, de bastaard Fitz die beschikt over de magische gave van het vermogen, blijkt een regelrechte bedreiging voor de troon.

Als de jeugdige Fitz op zesjarige leertijd het holst van een gure nacht wordt afgeleverd bij de poort van het immense kasteel de Hertenhorst, de residentie van de machtige Ziener-koningen, ziet zijn toekomst er verre van hoopvol uit. Hoewel de strenge maar rechtvaardige stalmeester Burrich hem onder zijn vleugels neemt, keert zijn vader, prins Chevalric, hem de rug toe. Erger nog, zodra hij verneemt de verwekker van een bastaardzoon te zijn, doet de koningszoon afstand van de troon van de Zes Hertogdommen en trekt zich terug op het platteland. Om te voorkomen dat Fitz opgroeit met een wrok jegens het geslacht Van de Zieners, dwingt Chevalrics vader, de machtige Ziener-koning Vlijm de Listige, de jonge Fitz in de leer te gaan bij de geheimzinnige Chade, des konings persoonlijk adviseur, halve magiër en vertrouweling. Dan, terwijl plunderaars van overzee de kusten belagen, terwijl Ontzielden het binnenland onveilig maken en zelfs de geurende lavendelkaarsen de reuk van intriges en kuiperijen op de Hertenhorst niet kunnen verhullen, ontdekt Fitz dat het koningsbloed dat hem door de aderen stroomt hem toegang geeft tot een bijzonder talent, dat van het Vermogen. Maar gebruikmaking van dat talent is nit zonder gevaar.


boeken_van_de_zieners_de_-_eerste_boek_-_leerling_en_meester.txt · Laatst gewijzigd: 2019/11/20 22:15 door predikerEr zijn 8 bezoekers online