Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


boucher_anthony_-_biografie

Boucher, Anthony

Biografie


Anthony Boucher (born William Anthony Parker White) (August 21, 1911 – April 29, 1968) Anthony Boucher (Oakland, Californië, 21 augustus 1911 - aldaar, 29 april 1968) was een Amerikaans sciencefictionredacteur en schrijver van mysterynovels en korte verhalen. Vooral als redacteur was hij invloedrijk.

Boucher was het pseudoniem van William Anthony Parker White. Hij studeerde af aan de Universiteit van Californië - Berkeley. Hij werd bewonderd voor zijn mystery fictie, maar zijn redactiewerk, SF-bloemlezingen en zijn jarenlange mystery recensies voor de New York Times worden van groter belang geacht. Hij was de eerste Engelstalige vertaler van Jorge Luis Borges, van wie hij “El jardín de senderos que se bifurcan” vertaalde voor Ellery Queen's Mystery Magazine. Hij was een van de oprichters van de Mystery Writers of America in 1946.

Boucher was redacteur van The Magazine of Fantasy & Science Fiction vanaf de start van het tijdschrift in 1949 tot aan 1958. Cruciaal was zijn inspanning om literaire kwaliteit een belangrijk aspect van SF te maken. Het tijdschrift won onder zijn hoede in 1958 en 1959 de Hugo Award voor beste professionele tijdschrift.

Anthony Boucher stierf aan longkanker op 29 april 1968 in zijn geboortestad Oakland.

De jaarlijkse bijeenkomst van makers en liefhebbers van mystery en detective fictie, Anthony Boucher Memorial World Mystery Convention (Bouchercon), werd ter nagedachtenis aan hem vernoemd.. In addition to 'Anthony Boucher', White also employed the pseudonym 'Holmes, H. H.', which was the name of a late 19th-Century American serial killer. Another pseudonym was Mudgett, Herman W.

In a poll of 17 detective story writers and reviewers, his novel Nine Times Nine was voted as the ninth best locked room mystery of all time

boucher_anthony_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:09 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online