Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


dumarest_saga_-_omnibus_ii
Boektitels: D > - 801 t/m 900

Titel: Dumarest Saga - Omnibus II
Originele titel: -

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:
Omnibus deel 4 & 5 van de Dumarest Saga

Auteur:

Tubb, Edwin Charles
Samensteller(s):
Vertaling:
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie: Immink, Wil
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): Uitgeverij Elmar B.V., Rijswijk (2002)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering: Paperback
Soort: Verhalenbundel | Pagina's: 284
Genre: Science Fiction

ISBN: 90-389-1291-9
Opmerkingen:
In deze Omnibus is een aantal boeken gebundeld uit de cyclus van 32 delen
Korte inhoudsopgave:
Earl Dumarest, trans-galactisch avonturier, zwerft van wereld naar wereld op zoek naar zijn geboorteplaneet, de legendarische Aarde… Ooit, als kind, verborg hij zich aan boord van een ruimteschip, drong steeds verder door In het universum en raakt meer en meer verwijderd van zijn thuisplaneet Aarde. Hij reist van sterrenstelsel naar sterrenstelsel en doet de meest vreemde werelden aan met maar een doel voor ogen: sporen vinden die wijzen op het bestaan van de Aarde.

Dumarest is de intelligente en klassiek geworden held, een vechtmachine ook, op elk terrein, die op zijn zoektocht telkens op een andere bizarre wereld verzeild raakt. Hij maakt zijn reizen in onderpassage, diepgevroren, onder in het ruim van de schepen. Op zijn zoektocht komt Earl Dumarest telkens in conflict met de cybernetische eenheid, de Cyclan, die met alle middelen de macht wil over het universum. Kille machines zonder enige emotie, maar met een groot analytisch vermogen, die evenwel belang bij hebben dat Dumarest in leven blijft, omdat hij schikt over de genetische code die totale macht garandeert.

De Dumarest-saga vertelt ons het verzet van de eenzame wolf tegen de overgeorganiseerde collectiviteit. Uiteraard ontmoet Dumarest ook bondgenoten, zoals de Universele Broederschap, een kerkgenootschap waarvan de monniken op elke planeet aanwezig zijn. Op elke wereld verwerft de held weer een stukje informatie over de in vergetelheid geraakte planeet Aarde…


dumarest_saga_-_omnibus_ii.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:34 (Externe bewerking)Er zijn 3 bezoekers online