Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


eeuwig_licht
Boektitels: E > - 001 t/m 100

Titel: Eeuwig licht
Originele titel: Eternal light (1991)

Subtitel: Dé speculatieve roman van het jaar
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:

Auteur:

McAuley, Paul J.
Vertaling: Ewyck Annemarie van
Omslag ontwerp: Keulers, Nico | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): J. M. Meulenhoff bv, Amsterdam - *M Science Fiction & Fantasy SF 314 (1993)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering: Paperback
Soort: Roman | Pagina's: 463
Genre: Science Fiction

ISBN: 90-290-4679-1
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


Korte inhoudsopgave:
Tijden de nasleep van een interstellaire oorlog wordt een raadselachtige ster ontdekt die zich in de richting van ons zonnestelsel beweegt. De vragen blijven niet uit: via welke indrukwekkend ver geavanceerde technologie werd deze ster een half miljoen jaar geleden gelanceerd? En met welk doel?
Verschillende personen gaan op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Dorothy Yoshida bijvoorbeeld, op wie wordt geloerd vanwege haar toekomstvoorspellende psi-talent; Suzy Falcon, voortvluchtig vanwege haar vermeende aandeel in een fout afgelopen samenzwering; Robot, een artiest/terrorist met computer hardware ingeplant in zijn brein; en, natuurlijk, Talbeck, hertog Barstilkin V, behorende tot de immense rijke elite wier levensduur met peperdure kunstmatige middelen tot bijna onsterfelijkheid werd verlengd.
Eenmaal in volle gang verplaatsen zij zich - alleen, in elkaars gezelschap of jagend op de ander - van de eeuwigdurende carnavalsfeesten op Titan naar een Aarde die door fanatiek-religieuzen, de zogeheten Getuigen wordt geregeerd, van de verste uithoeken van de ruimte en de galactische kern naar het niemandsland tussen de universa. Dan, onverwacht, blijkt welke stuwende kracht voor hun handelingen verantwoordelijk is. De daaruit voortvloeiende confrontatie kan niet anders dan fataal eindigen, zo lijkt het…


eeuwig_licht.txt · Laatst gewijzigd: 2019/12/03 10:15 door predikerEr zijn 6 bezoekers online