Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


moors_irene_-_biografie

Moors, Irene

Biografie


Irene Lucia Moors (Alkmaar, 18 juni 1967) is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice.

Moors werd geboren in Alkmaar als dochter van Bert en Toos Moors, maar verhuisde vrijwel gelijk naar Haarlem, waar ze de rest van haar jeugd doorbracht. Na de lagere school ging ze naar de havo, waarna ze een opleiding tot medisch secretaresse volgde en het diploma NIMA-A behaalde.

Televisiecarrière

Moors debuteerde op de televisie bij het NCRV-programma Dit is Disney, nadat ze eerder bij de redactie van het weekblad Donald Duck werkte. In 1989, bij de introductie van commerciële televisie in Nederland, stapte ze over naar RTL Véronique (het latere RTL4). Hier was ze een tijdje omroepster en begon ze met het presenteren van Telekids, dat ze van 2 oktober 1989 tot 2 oktober 1999 deed samen met Carlo Boszhard. Het programma werd een succes door hun samenwerking en chemie. Na tien jaar was het vooral Moors die wilde stoppen, want het programma had volgens haar het hoogtepunt bereikt.

In 1995 scoorde Moors een nummer 1-hit in Nederland met het nummer No limit (samen met De Smurfen), een kinderversie van de hit van 2 Unlimited. Nadat Telekids stopte, ging Moors samen met Carlo Boszhard het programma Life & Cooking presenteren. Verschillende programma's waarvan verscheidene met Boszhard volgden. In 2002 ontving ze de Zilveren Televizier-ster als beste televisievrouw.

In 2005 kwam Moors enigszins in opspraak, nadat medium Robbert van den Broeke in Moors' programma Er is zoveel meer niet integer gewerkt bleek te hebben. In één van zijn 'boodschappen' nam Van den Broeke een spelfout direct over van het internet (genverbrander, waar geneverbrander bedoeld werd). Moors geloofde niet dat Van den Broeke zijn klanten op het verkeerde been had gezet, maar stopte de samenwerking met hem op televisie.

In de zomer van 2006 was Moors kort werkzaam bij RTL FM als vervanger van Marjon Keller die op zwangerschapsverlof ging. Het presenteren was van korte duur, omdat door de verkoop van de frequentie van RTL FM aan 100%NL vier van de vijf presentatoren werden ontslagen.

Eind 2007 zorgde Moors voor de verschijning van vier dvd's van de serie Pittige Tijden.

In 2008 bleek uit een enquête van het AVRO-programmablad Televizier dat vrouwen het liefst Moors als presentatrice zien. Mannen zouden Anita Witzier de beste presentatrice vinden.

In 2010 werd Moors samen met haar collega Carlo Boszhard gelauwerd met de Society Award.

De TV Kantine

In maart 2009 speelde Moors samen met Carlo Boszhard in de serie De TV Kantine. In dit programma werden diverse BN'ers gepersifleerd. Hiervoor gingen Carlo en Irene voor elk typetje anderhalf uur in de grime. Persiflages gespeeld door Moors zijn onder anderen Marijke Helwegen, Clairy Polak, Gerda Smit, Sonja Bakker, Wendy van Dijk, Anky van Grunsven, Patty Brard en Kim Holland.

Ter gelegenheid van 20 jaar RTL verscheen er later dit jaar nog een extra aflevering van De TV Kantine. Hierin persifleerde Moors onder andere Nicolette van Dam en Linda de Mol.

In april 2010 startte het tweede seizoen van De TV Kantine. Net zoals voorgaand seizoen wordt het programma op de vrijdagavond tussen de liveshow van X-factor en de uitslag uitgezonden.

Op vrijdag 22 oktober 2010 won De TV Kantine de Gouden Televizier-Ring 2010. In november 2010 is het derde seizoen van De TV Kantine gestart.

moors_irene_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 22:15 (Externe bewerking)Er zijn 12 bezoekers online