Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


suske_en_wiske_-_de_minilotten_-_hoorspel
Hoorspelen / Luisterboeken: > S hl

Titel: Suske en Wiske - De Minilotten

Oorspronkelijke titel: -

Auteur:

Vandersteen, Willy Vertaling: -
Regie: … | Bewerking: -
Omslag ontwerp: - | Illustratie(s): Vandersteen, Willy
Techniek: … | Muziek:

Uitgever: Philips 9299 592 (1975)
Omroep (jaar): -
Gebaseerd op: -
Soort: Hoorspel met liedjes | Genre: SF/Humor - Jeugd
Opmerkingen:


Boek als: -
Strip als: Minilotten van Kokonera, De is een stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske. Het is het eerste verhaal dat eerst verschenen is als poppenfilm. De eerste albumuitgave was Minilotten van Kokonera, De (1976)
Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: Minilotten, De - TROS


Stem(men):
Huisman, Hellen - (Wiske)
Libosan, Trudy (Kat, Trudi de) - (Sidonia)
Majoor, Paula - (Suske)
Molenberg, Henk - (Lambiek)
Oyen, Cees van (Ooijen, Cees van) - (Diverse stemmen)
Wama, Wim - (Jerome)


Drager: Vinyl 30 cm LP | 33 toeren
Tijdsduur: - uur - min - sec
Grootte: - MB | Formaat: .mp3
ISBN: -

Afleveringen: Eenakter


Korte omschrijving:
De vrienden horen op de radio dat piloot V. Liegmaran een onbekend ruimtetuig heeft gezien, het lijkt op een cocon. Lambik gelooft er niks van, maar dan landt de cocon in de tuin van tante Sidonia en Suske en Wiske ontmoeten een Minilotje, ze brengen het Minilotje naar binnen en het vertelt dat op de planeet waar de Minilotten wonen een ramp heeft plaatsgevonden. Door het inslaan van een meteoor veranderden alle bloemen in goud en het Minilotje veranderd een bloem in goud door het aan te raken met een stukje meteoor. De Minilotten hebben geen voedsel meer op hun planeet en de vrienden besluiten naar Kokonera te gaan om te helpen. Lambik gaat naar het café en tovert bloemen om in goud, dit wordt gezien door twee mannen en Lambik wordt op straat aangevallen als hij terugloopt naar zijn huis. Knoeft en Kwakkel vertellen dat ze bij Bolle Bet hebben gezien hoe Lambik bloemen in goud omtoverde en ze willen naar Kokonera gaan om deze bloemen te stelen. De boeven worden verjaagd en tante Sidonia blijft thuis, ze heeft een zendertje van het Minilotje gekregen om in contact te kunnen komen met haar vrienden. De vrienden vertrekken met de cocon en vliegen door het heelal richting Kokonera, ze gaan met het Minilotje op zoek naar de bloemen. Knoeft, Kwakkel en Krimson zijn stiekem meegevlogen in de cocon en gaan ook op zoek naar de bloemen.

De vrienden vinden het kasteel van de koningin en worden gewaarschuwd voor de meteoor, deze kan nog altijd gevaarlijk zijn. Jerom gebruikt een enorme rots als schild en de vrienden kunnen zo langs de meteoor lopen, ze zien dat de Minilotten er slecht aan toe zijn en snel voedsel nodig hebben. Krimson en zijn mannen plukken de gouden bloemen en zien een erg groot exemplaar vlakbij de meteoor, maar moeten vluchten als de meteoor opnieuw gevaarlijk wordt. Suske gaat naar de cocon om de meegenomen honing te halen, maar ziet dan hoe de boeven arriveren en verslaat hen. Suske sluit de deur van de cocon zodat de boeven niet kunnen ontsnappen en voert de Minilotten snel met honing, hij vertelt zijn vrienden wat er is gebeurd. Alle Minilotten krijgen honing, maar de honing is dan op. Jerom besluit de meteoor te zullen vernietigen zodat de planten op de planeet weer kunnen groeien. Suske en Wiske worden gevangengenomen door Knoeft en Kwakkel en Krimson houdt Jerom tegen. Lambik bevrijdt de kinderen en verslaat de boeven, Jerom verslaat Krimson en de boeven worden in de cocon opgesloten. Jerom maakt de meteoor kapot en de bloemen worden weer normaal, de Minilotten zijn gered en bedanken de vrienden. De vrienden nemen contact op met professor Barabas en tante Sidonia en vertellen dat ze Krimson en zijn helpers zullen uitleveren als ze op aarde aankomen. Het Minilotje neemt afscheid van de vrienden en vliegt weer naar Kokonera, tante Sidonia heeft eten gemaakt en de vrienden zijn blij om weer thuis te zijn.

suske_en_wiske_-_de_minilotten_-_hoorspel.txt · Laatst gewijzigd: 2019/08/13 12:03 door regEr zijn 3 bezoekers online