Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


weijmer_jos_-_biografie

Weijmer, Jos

Biografie


Over Jos
Jos is sinds 1987 werkzaam als freelance illustrator, schrijver en (manu)scriptdoctor, en was daarnaast ook werkzaam als art director en editor-in-chief bij uitgeverij Ardor House, welk werk hij nu voortzet bij uitgeverij Zilverspoor.

Als freelancer heeft Jos werk gemaakt voor gerenommeerde uitgeverijen, spellenfabrikanten en tijdschriften als White Wolf, Carta Mundi, Alien Nation, Stripschrift etc. Hij heeft vele (collectable) cardgames (mede) geillustreerd, onder andere voor White Wolf (RAGE) en franse, duitse en belgische uitgeverijen.

Naast deze werkzaamheden heeft hij als illustrator en designer opdrachten gemaakt voor bedrijven als de Rabobank, Pizzahut, Peijnenburgh, Arcadis (artist's impressions), de Koninklijke Marine, het Academisch Ziekenhuis Maastricht, de Rijksuniversiteit Maastricht en is hij een veelgevraagd cartoonist. Hij heeft dan ook niet voor niets twee strips op zijn naam staan en een vervolgstrip in het Stripschrift (maar dat is alweer heel wat jaartjes geleden).

Hij heeft gedurende zijn loopbaan voor allerhande bedrijven en in allerlei genres illustraties gemaakt, alhoewel het lot en zijn voorliefde er toch toe hebben geleid dat hij voor zeker de helft van zijn werk bezig is met illustraties op het fantastische vlak.

Zijn eerste nederlandstalige boek met een overzicht van zijn werk van de afgelopen twintig jaar is ruim een jaar geleden verschenen en inmiddels uitverkocht. Een nieuwe pocket-editie met recenter (kleuren)werk staat gepland voor het derde kwartaal van 2010. Daarnaast is Jos nog steeds druk bezig verschillende boeken en covers te illustreren. Naast dit alles weet hij toch nog tijd te vinden om aan enige 'eigen' projecten te werken, zoals de Tellaria reeks.

Op de website van Art Studio Jos Weijmer staat zijn online portfolio. Tevens zijn via deze site producten en boeken te bestellen die van de hand van Jos zijn of waaraan hij mee heeft gewerkt en waarvan hij sommige uitgeeft / verkoopt via zijn label 'Alter Ego Press'.

weijmer_jos_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 20:49 (Externe bewerking)Er zijn 2 bezoekers online