Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


willems_arnold_-_biografie

Willems, Arnold

Biografie


Arnold Willems (Antwerpen, 24 maart 1932) is een Vlaamse acteur.

Arnold Willems behaalde zijn kandidatuur Romaanse filologie vooraleer aan het Conservatorium van Brussel af te studeren met een eerste prijs dramatische kunst.

In het theater speelde Arnold Willems sinds 1978 vele voorstellingen van Twee ogen zo blauw met Gerd De Ley. Twee jaar later richten ze samen Theater Paljas op waar hij met rollen in succesvolle producties als de monoloog Hoe schoon was mijn school, en de theatervoorstellingen Misero Truffo of het Syndroom van Macintosh en, naar eigen concept, Blauwdruk altijd actief is gebleven. Hij regisseerde bij Paljas onder andere Brandewijnblues en De reet van Jan Kleyn. Maar hij was ook acteur bij onder andere het NTG en had gastrollen bij andere theatergezelschappen zoals de KVS, theaterMalpertuis en Arena.

Tot 1985 vast verbonden aan de BRT als acteur van het dramatisch gezelschap, heeft hij in verschillende Vlaamse televisieseries en films geacteerd, zoals: Egmont, Een lange herfstdag, Een ver land, Groenten uit Balen, De kat, Het huis der onbekenden, De danstent, Wierook en tranen, Secret Army, De kerselaar, Merlina, Hard labeur, Het gezin van Paemel en Het Pleintje. freelance werkte hij mee aan Langs de kade, Alfa Papa Tango, Ad Fundum (film), Just friends, Oog in oog, Team Spirit (film), FC De Kampioenen (meneer Colpaert in 1992, Albert Costermans in 2006), Flikken, De Wet volgens Milo, Witse, Urbain, Grappa en in Familie.

Van 1993 tot 2008 vertolkte Arnold Willems de rol van Georges Coppens in de Vlaamse televisieserie Wittekerke. In 2010 speelt hij de rol van Meneer Leonard, de theaterdirecteur, in de film en televisieserie Oud België. Hij speelt ook een gastrol in Code 37 als Eduard. In 2010 is Arnold ook te zien in de eerste aflevering van de politieserie Zone Stad als gegijzelde burgemeester en hij is binnenkort te zien in de telenovelle David. Dit najaar is hij ook te zien in de nieuwe fictiereeks Dubbelleven op één.

Van 1969 tot 1992 gaf hij les in het deeltijds kunstonderwijs aan de Muziekacademie Mortsel.

Arnold is de zoon van de Vlaamse acteur Frits Willems, geboren in 1898. Arnold is de vader van acteur Johan Willems.

willems_arnold_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 20:47 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online