Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


ti-ta_tovenaar_-_ii

Titel: Ti-Ta Tovenaar

Originele titel: -

Nederlandse / Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 22 December 2008 / België, …

Genre: Fantasy - Familie | .. min. | .. jaar

Productiemaatschappij: Efteling B.V, De | TV Serie (2008–2009) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: Nederland, 22 December 2008 - (26 episodes)

Regisseur:
-

Auteur(s) | Bedenkers(s):
-

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: Ti-Ta-Tovenaar - (Luisterboek)

- Geen trailer aanwezig


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Novak, Manon - (Tika)
= Nieuweboer, Manon - (Grobelia)
= Boeschoten, Ottolien - (Tante Truus)
= Simsek, Ergun - (Kruidenier)
= Meer, Wil van der - (Heertje)


Korte inhoudsopgave:
Tika woont samen met haar vader Ti-ta-tovenaar in een luchtkasteel hoog boven de wolken. Haar vader is een grote, verstrooide tovenaar en heeft een toverboek met spreuken. Ook brouwt hij allerlei eigen brouwsels. Hij heeft echter één beperking: hij kan geen aardbeien (zelf noemt hij ze aardbeziën) in kamelen veranderen maar bijvoorbeeld wel in drommedarissen. Tika leert ook toveren van haar vader maar dat lukt maar gedeeltelijk door de verstrooidheid van haar vader. Wel kan ze als ze in haar handen klapt alle mensen op aarde stil zetten als een standbeeld. Als ze weer opnieuw in haar handen klapt komen ze weer in beweging en denken ze dat ze hebben geslapen. Verder kan ze met een toverfluit geldstukken toveren. Ti-ta kan met Tika van het luchtkasteel weg springen en dan op aarde terecht komen en omgekeerd maar ook alleen Tika of iemand anders naar de aarde toveren en weer terug. Verder hebben ze een toveraap Tato. Daarnaast hebben ze een Grobbevogel die eens in de 300 jaar een ei legt en alleen maar wil slapen. Als Tika per ongeluk dit ei in een vergrootglas legt wordt dit ei heel groot waarna een levensgroot Grobbekuiken wordt geboren dat toetert en alles op eet wat het maar tegen komt zelfs een tafel in het eethuisje en het uniform van de agent. Ze eten meestal Ti-ta-tovertaart die Ti-ta tovert en drinken Ti-ta-toverthee.

Samen beleven ze veel avonturen. De meeste worden veroorzaakt door Tato, die met zijn apenstreken de mensen op aarde de stuipen op het lijf jaagt maar ook door het Grobbekuiken waar vooral het keurige heertje (Frederik) erg bang voor is. Hij moet het dan ook altijd ontgelden als hij Ti-ta en Tika al dan niet met Tato of het Grobbekuiken tegen komt. Als er dan vreemde dingen gebeuren breekt het zweet hem uit en raakt hij in paniek en roept dan altijd dat moet altijd mij overkomen en daarna politie politie waarna de agent vaak niets vreemds constateerd. Daar en tegen vond het boertje nooit iets vreemd en riep dan altijd het is gewoon, zo gewoon als een bruine boon.

In het tweede seizoen kwamen er een aantal nieuwe typetjes. Grobelia was als heks de tegenpool van Ti-ta-tovenaar. Zij woonde in een grot met haar Grobbebollen, Geeltje met een heel hoge stem en Groentje met een heel slome stem. Zij krijgt bezoek van haar moeder Grobbema. Ook kwam Opa tovenaar in beeld, die zijn zoon en kleindochter regelmatig per bezemsteel op zocht en dol was op spruitjes. Hij vond Ti-ta maar een broddelaar, een prutser en kon zelf veel beter toveren. Ook verscheen Kwark, een tovenaarsleerling en een goede vriend van Tika werd.

Opvallend was het aantal verschillende rollen van de acteurs. Zo had Ab van der Linden maar liefst zes rollen in de serie.

Opmerkingen:
Musical:
Het televisieprogramma Ti-ta-tovenaar werd ook bewerkt tot een musical, nu geschreven als “TiTa Tovenaar”. Deze speelde tijdens de winter van 2005-2006 opnieuw in Theater de Efteling. De hoofdrollen werden gespeeld door onder anderen Erik Brey (Tita), Manon Novak (Tika), Anne-Mieke Ruyten (Grobelia), Rop Verheijen (Kwark), Jette van der Meij (Grobbema), Sander Jan Klerk (Tom de Tuinman), Harry Slinger (Opa Tovenaar), Dieter Jansen (Grobbebol Geeltje) en Thijs van Aken (Grobbebol Broer).

Parkshow:
In 2007 keerde TiTa Tovenaar terug naar de Efteling met de show 'Tika is Jarig', die vier keer per dag (vijf keer in het hoogseizoen) werd opgevoerd in Theater de Efteling. Ook in 2008 was deze show te zien. Het verhaal ervan is tevens het verhaal van de pilootaflevering voor de nieuwe televisieshow. In 2009 werd de nieuwe parkshow TiTaToverfeest opgevoerd. Hierin zongen Tika, Kwark, TiTaTovenaar en de Grobbebollen bekende liedjes als 'Mijn vader is een tovenaar'. In het hoogseizoen wordt deze parkshow dagelijks opgevoerd, in september en oktober treden de Grobbebollen alleen op. Een nieuwe parkshow is ook Grobbebollen Ontmoet & Begroet, waar de Grobbebollen bezoekers van de Efteling begroeten.

Info:
In 2008 werd de serie nieuw leven ingeblazen door Theater de Efteling met 13 nieuwe afleveringen, uitgezonden op de AVRO. Van september tot en met december 2009 werd er een tweede reeks van 13 afleveringen uitgezonden, ook op de AVRO. Van maart tot en met mei 2010 werden beide series herhaald in Z@ppelin. De nieuwe serie werd ook uitgezonden op het Vlaamse vtmKzoom, een digitale zender beheerd door de VMMa. De acteurs zijn er andere dan in de originele cast, maar het verhaal is voor een groot deel hetzelfde. Nu wordt het afgespeeld op RTL Telekids. (2013).


ti-ta_tovenaar_-_ii.txt · Laatst gewijzigd: 2020/02/04 17:21 door predikerEr zijn 9 bezoekers online