Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


vpro_beeldverhaal

Strips / Scenaristen / Ill

VPRO Beeldverhaal


Presentator Jean-Marc van Tol, geestelijk vader van Fokke & Sukke, neemt de kijker mee in de wereld van de strip en laat zien wat er schuilgaat in de wereld achter de plaatjes. Van Suske & Wiske tot Jan, Jans en de kinderen en van Superman tot Astroboy: Beeldverhaal is een feest voor de fervente stripliefhebber en een openbaring voor de rest.

Niet eerder werd de strip als cultureel fenomeen op deze manier op televisie ontleed en in kaart gebracht. Net als muziek, literatuur en film, is strip een kunstvorm die iets overbrengt en invloed heeft. Hoe werkt dat? Welke strips zijn er? En welke zijn belangrijk geweest in de geschiedenis van de strip? Hoe wordt een getekend poppetje een icoon? Van Tol gaat op pad om antwoorden te vinden. Tijdens zijn zoektocht passeren onder meer Kuifje, Olivier B. Bommel, autobiografische strips, Manga en superhelden de revue. Ook gaat hij naar België, stripland bij uitstek en dompelt zich onder in de minder bekende undergroundstrips.

“Strips zijn veel leuker dan televisie, maar als je dan toch naar televisie kijkt, laat het dan in godsnaam over strips gaan.” Aldus van Tol.

Beeldverhaal


vpro_beeldverhaal.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 20:54 (Externe bewerking)Er zijn 15 bezoekers online